Artiklar om takrengöring och mossbortagning

Information om ultrarent vatten

Vad är ultrarent vatten?
Om man lätt förenklar kan man säga att ultrarent vatten blir magnetiskt och drar till sig olika typer av smuts. När man filtrerar bort alla mineraler, kalk, järn, magnesium och salter ur vattnet så lurar man mögel och alger att dricka ihjäl sig.

Tekniken man använder är filtrering och avjonisering av det vanliga tappvattnet, vilket bryter bindningen (ytspänningen) mellan smutsen och underlaget.
Vattnets förnyade egenskaper stör ut alger och möglets naturliga balans som reglerar hur mycket vatten dessa organismer ska få i sig (dom dricker ihjäl sig), samtidigt som smuts och fett drar sig till det ultrarena vattnets yta och sköljs bort.

Fördelar med ultrarent vatten

  • Den största fördelen och vinsten är att man använder naturligt renat vatten, som är 100% fritt från kemikalier och helt miljövänligt. Fördelen med kemikaliefritt är att det inte etsar.
  • Då man inte använder högtryck utan lågtryck när man sköljer fasaden, riskerar man inte att förstöra ytan eller att trycka in fukt i väggen.
  • När vi tvättar fasaden använder vi oss av lätta kolfiberstänger som räcker ända upp till 21 meter, vilket medför ekonomiska fördelarna som att man slipper tid och kostnad för skylift eller ställning. Och att man jobbar säkert ur arbetsmiljösynpunkt då man jobbar nerifrån marken.
  • Väldigt effektivt då den löser upp smuts, alger, fetter och mögel.

Vad kan man tvätta med ultrarent vatten?
Ultrarent vatten används med stor fördel på ytor som inte tål kemikalier eller högtryckstvätt.
Allt från fasader, tak, utomhusskyltar, busskurer, båtar eller kapell.

Ring oss på 0241–48 00 90 för att boka en kostnadsfri rådgivning samt provrengöring av en testyta.